Manuele Therapie

Manuele therapie wordt toegepast wanneer lichamelijke klachten ontstaan vanuit de gewrichten. Spieren en lichaamsdelen rondom de gewrichten kunnen pijn doen, waardoor bewegen moeilijk wordt. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten (eventueel met uitstraling naar de kaak, het hoofd of de armen)
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Hoge rugklachten (eventueel in combinatie met rib- en borstpijn)
  • Lage rugklachten (eventueel met uitstraling naar de benen)
  • Heupklachten

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in gewrichtsbewegingen en zorgt ervoor dat de gewrichten beter functioneren. Ook kijkt hij naar hoe uw lichaamshouding en uw manier van bewegen kan worden verbeterd. Manueel therapeuten volgen na de opleiding Fysiotherapie de specialistische opleiding voor Manuele Therapie en zo ook onze manueel therapeuten.

Werkwijze manuele therapie

Als u Fysio 0512 inschakelt voor manuele therapie krijgt u aan de hand van uw klantenbeeld en uw persoonlijke voorkeur een therapeut aangewezen. Uw therapeut onderzoekt uw houding, bewegingen en gewrichten, en brengt uw klachten nauwkeurig in kaart. Op basis van deze informatie stelt de therapeut samen met u een behandelingsplan op. Vervolgens gaat de behandeling van start. U krijgt adviezen en instructies voor gezond bewegen waarbij u wordt begeleidt door uw therapeut. Onze ervaring is dat klanten na een eerste behandeling al minder pijn hebben.

Testimonials Lees alle testimonials >>

testimonial A DonkervoortArie Bijlsma

In december 2015 had Arie een ongeval tijdens een mountainbiketocht. Hij brak hierbij zijn elleboog op meerdere plaatsen. Na zijn operatie kwam hij bij Fysio 0512 voor de revalidatie. >> Lees meer...

Nieuws / Actueel

Dinsdag 14 augustus Vacature fysiotherapeut Fysio 0512 en Fysio 058

Ben jij de fysiotherapeut die we zoeken?

Lees meer »
Vrijdag 25 mei Privacy policy aangepast

In het kader van de nieuwe Europese privacy wetgeving (AVG) heeft Fysio 0512 haar pirvacy policy aangepast.

Lees meer »

Z